Nože
Běžná cena: 109,-
Skladem - příprava zásilky do 3 dní + doprava
Běžná cena: 99,-
Skladem - příprava zásilky do 3 dní + doprava
Běžná cena: 99,-
Skladem - příprava zásilky do 3 dní + doprava
Běžná cena: 109,-
Skladem - příprava zásilky do 3 dní + doprava
Běžná cena: 89,-
Skladem - příprava zásilky do 3 dní + doprava
Běžná cena: 89,-
Skladem - příprava zásilky do 3 dní + doprava
Běžná cena: 69,-
Skladem - příprava zásilky do 3 dní + doprava
Běžná cena: 79,-
Skladem - příprava zásilky do 3 dní + doprava
Skladem - příprava zásilky do 3 dní + doprava
Skladem - příprava zásilky do 3 dní + doprava
Skladem - příprava zásilky do 3 dní + doprava
Skladem - příprava zásilky do 3 dní + doprava
Skladem - příprava zásilky do 3 dní + doprava
Skladem - příprava zásilky do 3 dní + doprava
Skladem - příprava zásilky do 3 dní + doprava
Skladem - příprava zásilky do 3 dní + doprava
- 40
- 80
- 100
- nabídek na stránce
načítání produktů...
Které nože se vyplatí mít v kuchyni?
Každý, kdo měl tu čest používat profesionální kuchyňské nože, ví, že příprava pokrmů s nimi získává zcela novou úroveň. S ostrým, dobře vyváženým nožem určeným ke krájení konkrétního produktu je tato operace téměř automatická. Efektivní a rychlé krájení odstraňuje frustraci z práce s nekvalitními noži: těmi, které drtí čerstvě upečený chléb, tahají za okraje koláčů nebo si neporadí s vlákny v mase. Proto by v každé domácí kuchyni mělo být alespoň několik odolných nožů pro krájení různých produktů.Především se vyplatí mít dobrý kuchařský nůž. Jedná se o výrobek s velkou a širokou čepelí, který se dobře hodí pro většinu kuchyňských činností: od krájení a drcení až po porcování a manipulaci se surovinami. Lze jej nahradit tzv. univerzálním nožem, který se vyznačuje o něco menší velikostí.
Druhým nožem, který je v mnoha českých domácnostech nepostradatelný, je nůž na chleba. Má charakteristický vzhled díky výraznému, velkému vroubkování. Právě ty usnadňují krájení chleba, aniž by se rozdrobil nebo rozpadl, což výše zmíněný univerzální nůž často nezvládne.
Domácí kuchyně by měla být vybavena také malým, ostrým a mírně zaobleným nožem na ovoce. Je velmi užitečný při loupání a naklepávání ovoce. Pokud rádi servírujete ovoce nakrájené do efektních tvarů, je tento výrobek pro tento úkol nepostradatelný.
Milovníci ryb si často nedovedou představit přípravu ryb bez filetovacího nože. Tento nůž je tenký, dlouhý a hlavně pružný. Umožňuje pohodlné a přesné filetování ryb, ale také drůbeže a hovězího masa.
Když už mluvíme o nožích používaných v domácnostech, je třeba zmínit také nůž na pizzu. Rotační čepel umožňuje pohodlně rozdělit pizzu na kousky, což je s běžným nožem obtížné, zejména u pizzy velkých rozměrů. Pokud jste milovníky této italské pochoutky a náhodou si ji připravujete doma, je nůž na pizzu nezbytnou součástí vaší kuchyňské zásuvky.
Proč byste měli mít v kuchyni robustní nože?
Jak již bylo zmíněno, výrazně usnadňují přípravu pokrmů. S dobrými a ostrými noži je práce také bezpečnější - stačí jemné a přesné pohyby. Kvalitní nože lze mýt v myčce bez obav z jejich zrezivění nebo poškození. Důležité je, že ocel nožů renomovaných výrobců je vysoce odolná proti otupení. Nože je třeba brousit mnohem méně často než levné výrobky ze supermarketů.V naší nabídce najdete také brousky na nože. S těmito výrobky se snadno manipuluje, jsou bezpečné a mimořádně účinné. Pokud vlastníte odolné nože a nehodláte je rychle vyměnit za nové, neměl by na vaší kuchyňské poličce bezpochyby chybět kvalitní brousek. S tímto výrobkem obnovíte původní výkon svých nožů během několika minut.
Další nože, které se mohou v kuchyni hodit
Pokud máte v kuchyňské komodě hodně místa, můžete zvážit nákup několika dalších typů nožů. Mezi ně patří nůž na vykosťování masa. Je tenký a dlouhý, což vám umožní provádět velmi přesné pohyby. Při hostování hostů je obzvláště užitečný nůž na sýr s výraznou dvojitou špičkou. Ten slouží jako vidlička a umožňuje vám dát si daný sýr ze společného prkénka na vlastní talíř. Další kuchyňskou pomůckou, tentokrát s mnohostranným využitím, jsou nůžky. Pevné a ostré kuchyňské nůžky se hodí zejména k nařezávání drůbeže, ale lze je použít například i k otevírání obalů nebo krájení salátů či pastináku.Typem nože, který je v poslední době v českých domácnostech stále oblíbenější, je japonský nůž Santoku. Trochu se podobá kuchařskému noži, ale je o něco menší než on. Po stranách čepele jsou výrazné vroubky, které zabraňují přilepení potravin při práci. Santoku si poradí s rybami, zeleninou i masem. Jedná se o velmi univerzální model, který zruční uživatelé používají i k filetování.
Viz také:
Přečtěte si více>>
Přidejte alespoň 2 produkty k porovnání.